INDICATIES

Hoofdpijn

Hoofdpijn kan het dagelijkse leven ernstig verstoren. Maar ook als je in mindere mate maar toch regelmatig last heeft van hoofdpijn, kan acupunctuur leiden tot vermindering van de klachten of deze zelfs compleet verhelpen.
De hoofdpijn kan altijd op dezelfde plaats optreden, of zich van de ene plek naar de andere verplaatsen. Ook de soort pijn is bij iedereen verschillend. Sommige mensen klagen over een licht zeurende pijn in het hoofd, andere hebben het gevoel dat hun hoofd uit elkaar barst. Hoofdpijn kan acuut opkomen of zich langzaam kenbaar maken. Er zijn dus veel soorten hoofdpijn.
De meest voorkomende vormen die de acupuncturist behandelt, zijn spanningshoofdpijn en migraine. Acupunctuur bij hoofdpijn kan zeer effectief zijn.
We gaan eerst opzoek naar de oorzaak. Waar, in welke energie(en) zijn er uit balans. Is er een leegte of een blokkade? Na de anamnese en het pols voelen geef ik aan wat ik eventueel voor u kan betekenen. En wat u er zelf aan kunt doen om het proces te versnellen en eventuele herhaling van de klacht zo minimaal mogelijk kan maken.