Acupunctuur

Acupunctuur is al eeuwenlang een onderdeel van de Oosterse geneeskunde.
De behandelmethode gaat er vanuit dat lichaam, geest en omgeving niet los te zien zijn van elkaar als het gaat over gezondheid en of ziekte.
Klachten komen voort uit verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Om deze verstoringen te herstellen, plaats ik dunne naaldjes op bepaalde punten in je lichaam.
Tijdens de behandeling is ruime aandacht voor jouw klacht en jouw situatie. Ik zal je dan uitleggen hoe ik vanuit de Oosterse geneeskunde naar jouw klacht kijk en wat je zelf zou kunnen doen om weer in balans te komen.
Acupunctuur moedigt het zelf helend vermogen van het lichaam aan om zo de weerstand te vergroten, de eventuele pijn te verminderen en diep in te werken op zowel lichaam als geest.

De behandelmethode gaat er vanuit dat lichaam, geest en omgeving niet los te zien zijn van elkaar als het gaat om gezondheid en ziekte. Wanneer de energie tussen deze 3 uit balans raakt, kan er een klacht ontstaan.
Dit kan het gevolg zijn van tekort aan bepaalde energie, maar er kan ook teveel energie zijn of een blokkade van energie.
Tijdens de behandeling probeer ik de balans weer te herstellen en de energie op te bouwen waar de energetische systemen verstoord zijn. Het zelfhelend vermogen wordt gestimuleerd.
De kracht van klassieke acupunctuur zit in het feit dat de behandeling precies op de persoon met zijn/haar eigen specifieke disbalansen wordt afgestemd. Hierdoor herstelt het evenwicht en ziekten worden zonder vervelende bijwerkingen bestreden. Na een poosje neemt het lichaam dit herstel van balans zelf weer over zodat behandelingen niet eindeloos nodig zijn.
Mocht je vragen hebben over acupunctuur, of ben je benieuwd of ik iets voor je kan betekenen, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.
Angelique: “Vaak komen mensen bij mij na jarenlang reguliere behandelingen te hebben ondergaan zonder gewenst resultaat.
Acupunctuur is geen wondermiddel. Maar zelf sta ik echter nog steeds versteld wat deze eeuwenoude geneeswijze voor mensen kan betekenen.