Praktijk voor klassieke acupunctuur te Zutphen, Angelique Doeve
  Home  
     
   Wat is acupunctuur  
 
   
   Begrippen
   
  Voorbeelden
   
   Klassieke acupunctuur
   
 
  Hoe is de behandeling  
     
  Kosten en vergoedingen  
     
  Wie ben ik  
     
  Contact  
     
  Links  

Er zijn twee soorten acupunctuur.

De Klassieke Acupunctuur en de TCM, Traditional Chinese Medicine.
Bij de TCM wordt er tijdens de behandeling meer gekeken naar de klacht en het klachten patroon.
De klacht of het klachtenpatroon wordt een syndroom genoemd. En aan de hand van het syndroom wordt een vaste punt keuze ge-maakt, die voor iedereen ongeveer hetzelfde is.
Bij de Klassieke Acupunctuur gaat het niet alleen om het klachten patroon maar wordt er meer naar de oorzaak en verbanden gezocht. Dit is per persoon verschillend.
Er moet rekening gehouden worden met de individuele sterke en zwakkere energieën van de persoon. Iedereen krijgt zijn eigen kwaliteiten mee tijdens de zwangerschap en geboorte. Maar ook zijn zwakheden. Hier moet rekening mee gehouden worden tijdens de punt keuze en bij het instellen van het behandelingsplan.

 
 
Het kan voorkomen dat twee mensen met dezelfde klacht een totaal andere punt keuze krijgen om toch het zelfde klachten patroon te
behandelen. De puntkeus kan zelfs verschillen per seizoen of de tijd van de behandeling. De Klassieke Acupunctuur houdt rekening met de persoonlijke sterke en zwakke aspecten, en past de behandelstrategie aan, aan de persoonlijke behoefte.